петък, 21 март 2008 г.

Феноменът Иван Ангелов или как се продава успешно едно шоу на име Music Idol


За първи път реших да гледам вече доста нашумелия Мюзик Айдъл в предаването, което отреди кои ще са 13-те (каква фатална цифра..) финалисти. Сега ще споделя що успях да установя като количество информация.

1.В това шоу има уникални гласове  - за мое огромно съжаление (най-вече от солидарност) те не принадлежат на мъжката част от участниците, а на женската. Шанел (само на 15 години), Мария и особено Нора, Пламена и Деница - тези трите са си родени звезди, за първите две има над какво да поработят, но и потенциалът им е факт.

Мога с ръка на сърцето да кажа, че откъм дами този път Мюзик Айдъл е дори по-силен от предшественика си, извадил на бял свят диаманта Невена Цонева. За батковците какво да кажа - има само един сладур, който се откроява - дето се загаджи с една от сладураните, но той си има само визия, не и глас... За разлика от нея...
2.Феноменът Иван Ангелов



За този образ знаех само, че е бил или пък още е съквартирант на финалиста от първото издание на шоуто Теодор. После около него почна да се шуми до такава степен, че ме заболяха и мен ушите. Tова, в превод ще рече: който не го е гледал още Айдъла, да си взима поука. Ми логично е човек да пожелае да види подобно чудо на природата. Е видях го, на концерта в понеделник.


Видях и майка му, и баща му, обяснения, че нещо му се е сринало в психиката, видях и сълзи и трогателни думи от типа на "Иване, обичам те бе, мамо... Самият Иван не престана да крещи: аз съм най-великият и да подскача като маймунка... само дето не му се виждаше синджирчето. Никой не може да ме убеди, че всичко това не бе по предварително подготвен сценарий. И изцепките, и конфликтите с журито и другите музиканти, че дори и техните оригинални и заядливи нотки.

И ако имах някакви съмнения, то те изчезнаха в момента, в който обявиха кои от момчетата продължават. Идеята Иванчо да си пее сам и мъжката, и женската част от партията бе чудесна.. стига той да можеше да пее. Не би. Иван продължи напред и след като показа, че не става за тая работа. И със сигурност ще изкара още доста. Защото прави шоуто гледаемо.


Няма да го изгонят, това не е предвидено в сюжетната линия. Вместо това очаквам в най-скоро време, докато цъкаме върху поредния смс, всички ние просто да си повтаряме: Кой е най-великият, кой, кой... Отговорът - Music Idol - музикалният ид (и) ол (т) на България

Няма коментари:

Публикуване на коментар