понеделник, 27 август 2018 г.

Секс без любов? Или любов без секс?



Що е то секс без любов и има ли почва у нас? А любов без секс и има ли почва у нас?

Тази екзистенциално-аграрна дилема напоследък така е завладяла съзнанието ми, че нощем сънувам чифтосващи се зайци на нивата, а в главата ми като фон звучи оня глас - "Тая работа, сине, не е като оная работа".

Да си призная честно, не помня ни едната работа коя е, ни другата, но явно подсъзнанието ми играе някакви номера, та звучи баш като да иде реч за див животински секс (те ти буквалистика - аз му викам животински секс, то ми показва заешка любов, няма оправия).

Та, има ли секс без любов? Добре де, риторичен въпрос, то затова са и заети тоалетните по заведенията в петък вечер, а по улиците не можеш да се разминеш от паркирали един върху друг автомобили (от толкоз хормони и тях ги хвана). Парадоксално пък каките и батковците са се наконтили и пременили с най-скъпите си и видни дрешки, забележете, със завиден мерак да ги свалят колкото се може по-скоро след това (по желание е да е на разменни начала, но и така става).

Сексът без любов днес е не просто модерна практика, а направо начин на живот. Дето викаше навремето Тодор Колев, Бог да го прости - "Кога ще ги стигнем американците?", ами стигнахме ги - вече сме едно към едно с Холивуд, от толкоз прашец и пчелички, вече всеки е роднина с всеки.


Мъжки пример: влизаш с 50-каратова усмивка и гумичка в джоба, излизаш с 100-каратова усмивка без гумичка в джоба (влизането може да го приемате като влизане в дискотечка, ако се нуждаете от предварителна игра или като влизане в непозната какичка, ако сте от по-хард натурите, вие си решавате). Единственият проблем е, че за разлика от миналия век, сега трябва да отвориш дупето, за да намериш гащичките, докато преди отваряхме гащичките, за да намерим дупето, но това вече е въпрос на еволюция. 

Женски пример: влизаш с 50-каратова необвързана усмивка и излизаш с 100-каратова необвързана усмивка. Бързо, лесно, вкусно, че и няма да го мислиш тоя на другия ден какво да го правиш, и без това си имаш толкоз грижи на главата. 

Има ли обаче любов без секс? Уви и това си е риторичен въпрос, макар и директно категоризиран в графата "семейни взаимоотношения". Защото идва един такъв момент, в който се гледате влюбено, обичате се, усмихвате се, аха, аха... и вземете че заспите, захъркате блажено, тук таме и попръцквате за уют. 



Рутината до такава степен ви е изтормозила, че вече си приемате половинката като най-близкия роднина - мама, кака, бате, тате, каквото дойде. Какъв ти секс, кой ще се мори, тая работа я оставете за младите, ний сме за платоничната любов. И лошото е, че когато не върви сексът в брака, честичко започва да върви сексът извън брака, но това е друга тема. Затова и май ще взема да перифразирам - що е то качествен секс без любов и има ли почва у нас? А качествена любов без секс и има ли почва у нас? 

Пък тая нощ аз отново ще си сънувам зайците. Щото на тях ни им пука за новите дрешки и роднините, ни за неволите в брака...


Виж още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар