вторник, 12 март 2013 г.

Предколедно с Анджелина Джоли и Брад Пит (Анджи и Брат, бе)


Коледа иде.

Търчи, търчи, барем да не вземе да закъснее.. В 150-годишният дом на Анджелина и Брад (мистър и мисис Пит) нейде в Ню Орлиънс, щата Луизиана, адрес (айде, без адрес, платете си в IMDB) камината грее.


В просторният хол е топло и уютно, а семейство Звездеви си топли крачката в мраморно легенче с морска сол и клати мъдро глава.

- Скъпи, вече си избрах подарък за Коледа, обади се глезено след кратко затишие Анджи и сви устенцата, както само тя си можеше. С тоя номер бе видяла сметката и на Колин, и на Антонио, че и на Никито Кейдж.. Тоз последният толкова бе хлътнал, че даже бе готов да я метне в колата и да зачезнат нейде за 60 секунди. Но не би. А пък сега Брад не отговори. Мислеше за брат си. Пит.

Всъщност той не му беше истински брат, нито пък се казваше Пит (просто му викаше така, без да е ясно защо, някакви останки от неизживяното му детство може би) но бяха като такива. Мислеше за Джорджи (те това е Пит) и за останалите момчета от бандата. Дали да не ги покани у къщи за празниците. Ще пият по една ракия, ще отворят кацата с киселото зеле, вече трябваше да е втасало. Единственото, което го притесняваше беше навикът. Да не вземат пък и него да оберат...

- Ехооо - обади се отново Анджи. Този път гласът й бе далеч по-настоятелен и в него се усети и искрица раздразнение. - Чу ли ме?
- Да, скъпа, извинявай - върна се в настоящето той. - Какво има?

- Избрах си коледен подарък, отново се усмихна лъчезарно съпругата му. - Искам още едно детенце. Ливанче, ако може. Или сомалийче. В крайна сметка може и нубийче. (туй последното много не ми стана ясно, но за повече разяснения търсете ексдепутатът от СДС Васил Михайлов, по известен като Васко Нубиеца).

Брад се намръщи.

- Мила, трябва сериозно да се замислиш върху поведението си. Нормалните хора си взимат кученца, котенца, патенца. Защо не идеш на психотерапия в Париж, Токио или в Лондон, да видят откъде иде проблемът? А и къде ще го държим това детенце? Ето, вече и мазата се напълни, пък няма къде да си държа писмата от фенките..

Анджелина отново се нацупи.

- Не съм аз за диспансера, а ти. Да не мислиш, че не искам мое? Ама на теб не ти става, не на мен. По цял ден мислиш само за бившата си и въобще не уважаваш моите нужди.. Повече да не е звъннала тука тая твойта. И на мен ми писна всяка вечер да си хортувате, големи приятели излезнохте. - и тя тропна с крак, с което обсипа с пръски вода ръчно изработения килим. - Освен това ще звънна на мама, да дойде за Нова година, ще видиш ти.

- Аз пък ще звънна на баща ти - отвърна й злобно Брад и се разхили, горд от собствената си духовитост. Проблемите на жена му с тъста му бяха болна тема още открай време.

За секунди отново се отнесе. Току що осъзна, че дори и да покани тайфата вкъщи, ще трябва да се откаже от свинското. Джордж още не бе преодолял депресията си от наскоро загиналия Макс.. Май трябваше да минат на пилешко.. до утре щеше да закупи някоя птицеферма, да има достатъчно за празниците...

Анджи пък вече я нямаше. Имаше да дава уроци на близката си аверка Бритни. Как се държи бебе над прозорец.. безопасно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар